Akka Egendom förvärvar 669 lägenheter

surahammar-1400x500.png

Akka Egendom har under mars månad tillträtt tre fastighetsbestånd i tre separata affärer. Fastigheterna är belägna i Surahammar, Bromölla och Lindesberg och omfattar totalt 669 lägenheter och ett antal lokaler med en totalarea om 55 733 kvadratmeter. Säljare är AB Hammartornet, Carlco AB och Egeryds Fastigheter.

Säljrådgivare till Egeryds Fastigheter i Lindesbergtransaktionen har varit PwC och säljarens juridiska ombud har varit Lindahl Örebro.

Säljrådgivare till AB Hammartornet i Surahammartransaktionen var Swedbank Kommersiella Fastigheter.

Akka Egendoms juridiska ombud i samtliga förvärv har varit Kilpatrick Townsend & Stockton.

- Vi är glada över att kunna välkomna alla våra nya hyresgäster till Akka. Samtliga kommuner passar utmärkt i vår affärsidé. En stor del av kommunernas befolkning pendlar till de närliggande regionstäderna Västerås, Kristianstad och Örebro och vi ser en stor potential i både de kommuner vi förvärvar samt i de regionstäder som ligger på pendlingsavstånd säger Henrik Jussi-Pekka, vd på Möller & Partners och Akka.

- Detta är Akkas första förvärv i kommunerna och bestånden skapar en utmärkt plattform för oss att växa i kommunerna och regionerna. Nu startar arbetet att effektivisera och komplettera förvaltningsenheterna ytterligare genom tilläggsförvärv.

Akka Egendom grundades 2015 för att investera i och långsiktigt förvalta bostadsfastigheter i attraktiva små och medelstora kommuner. Målet är att bygga upp samt långsiktigt förvalta en portfölj om 6 000 – 8 000 lägenheter. Bolaget ägs av dess ledning samt ett antal svenska institutionella investerare. Efter förvärven uppgår det totala beståndet till cirka 1 800 lägenheter och bolaget har sedan dess grundande genomfört tio förvärv. Möller & Partners sköter den löpande förvaltningen av bolaget.

Möller & Partners