Akka Egendom förvärvar från Gislavedshus

Akka_Anderstorp_Allegatan_IMG_3965_Foto Liza Simonsson.jpg

Gislavedshus säljer 332 lägenheter till Akka Egendom. Detta är Akkas sjunde förvärv och det totala beståndet uppgår nu till över 1 000 lägenheter.

Gislavedshus säljer 332 lägenheter till Akka Egendom. Genom försäljningen etablerar sig den nationella privata hyresvärden på orten samt kapital frigörs som kan användas för nyproduktion och renovering av befintligt bestånd till gagn för alla i kommunen.

Gislavedshus är nöjda över att tillsammans med rådgivare och kommunledningens representanter ha lyckats få en seriös nationell köpare med ambitioner både i förvaltningskvalitén och när det gäller framtida nybyggnadsplaner att förvärva de fastigheter som vi haft till försäljning. NAI Svefa har varit säljarens rådgivare i affären.

Akka Egendom (”Akka”) grundades 2015 för att investera i och långsiktigt förvalta bostadsfastigheter i attraktiva små- och medelstora kommuner. Vi tillhandahåller förstklassig förvaltning och god service till våra hyresgäster. Målet är att bygga upp samt långsiktigt förvalta en portfölj om 6000 - 8000 lägenheter. Bolaget ägs av dess ledning samt ett antal svenska institutionella investerare. Detta är Akkas sjundeförvärv och det totala beståndet uppgår nu till över 1 000 lägenheter. Möller & Partners sköter den löpande förvaltningen av bolaget.

-         Vi är glada över att kunna välkomna hyresgästerna i Gislaveds kommun till Akka. Gislaved är en kommun som passar utmärkt i vår affärsidé och vi ser en stor potential i kommunen säger Henrik Jussi-Pekka, VD på Akka tillika på Möller & Partners. Detta är Akkas första förvärv i kommunen och bolagets sjunde förvärv sedan start, vilket ligger väl i linje med vår långsiktiga strategi. Beståndet skapar dessutom en utmärkt plattform för att växa ytterligare i kommunen och regionen. 


Möller & Partners